ZUPA PAPRYKOWO-POMIDOROWA
Celiko
Porcja zupy w opakowaniu została wyprodukowana z 77 gramów świeżych warzyw.
Zawiera liofilizowane warzywa. Wysoka zawartość błonnika.
Nie zawiera:
	- konserwantów
- glutaminianu sodu
- sztucznych barwników
Zupa paprykowo-pomidorowa - przygotowana z liofilizowanych warzyw, to ciepły i wartościowy posiłek na każdą porę dnia.
Warzywa do produkcji zupy przygotowano techniką liofilizacji (suszenia sublimacyjnego), która pozwala zachować ich wartości odżywcze i walory smakowe.
Produkt bezglutenowy.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do kubka. Dodać 200 ml gorącej (nie wrzącej) wody i dokładnie wymieszać. Odstawić na 2-3 minuty i gotowe. Smacznego!
Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Składniki: Warzywa liofilizowane: papryka (19,2%), pomidor (16,5%), pasternak (8,2%), skrobia modyfikowana, sól, cukier, inulina, hydrolizowane białko sojowe, palatynoza, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, węglany sodu; przyprawy.
Produkt może zawierać: mleko, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
	
		
			| Wartość odżywcza | w 100 g | w 1 porcji (15 g)
 | %RWS* w 1 porcji
 (15 g)
 | 
		
			| Wartość energetyczna | 1288kJ/ 305 kcal
 | 193kJ/ 46 kcal
 | 2% | 
		
			| Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone
 | 1,3g 0,27g
 | 0,2g 0g
 | 0% 0%
 | 
		
			| Węglowodany w tym cukry
 | 60g 20g
 | 9,1g 3g
 | 4% 3%
 | 
		
			| Błonnik | 12g | 1,8g | - | 
		
			| Białko | 7g | 1g | 2% | 
		
			| Sól | 1,9g | 0,29g | 5% | 
	
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
1 opakowanie (15 g) stanowi 1 porcję.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
 
 
 
                         
                                                
                            
        
    
        
            Średnia ocena klientów 0/6
            Na podstawie 0opinii naszych klientów
            
            
            
            
        
        
                            Twoja opinia może być pierwsza.