UPIECZE CI SIĘ! BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI
Pięć Przemian
Składniki:
Mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
	
		
			| Wartość energetyczna | 1559 kJ/373 kcal | 
		
			| Tłuszcz | 15 g | 
		
			| w tym kwasy tłuszczowe nasycone
 | 2,4 g | 
		
			| Węglowodany | 39 g | 
		
			| w tym cukry | 1,7 g | 
		
			| Białko | 16 g | 
		
			| Błonnik | 15 g | 
		
			| Sól | 1,7 g | 
	
Sposób przygotowania:
	- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przelej do brytanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Wyprodukowano w Polsce
Producent:
Simpatiko s.c.
ul. Rydygiera 8, bud. 18, III p.
01-793 Warszawa
                         
                                                
                            
        
    
        
            Średnia ocena klientów 0/6
            Na podstawie 0opinii naszych klientów
            
            
            
            
        
        
                            Twoja opinia może być pierwsza.