MĄKA Z NIEBIESKIEJ KUKURYDZY NIXTAMILIZOWANA
Pop Crop
Pełnoziarnista mąka, idealna do tortilli, ciast, naleśników, chlebów i makaronów.
Produkt bezglutenowy, wolny od GMO.
Niebieska kukurydza to 100% naturalna odmiana kukurydzy, uprawiana od setek lat przez Indian z plemienia Hopi oraz Inków na zboczach Andów. Swój niebieski kolor zawdzięcza obecności antocyjanów, naturalnych barwników roślinnych, nadających barwę kwiatom i owocom. Według przeprowadzonych badań ziarno kukurydzy bluecorn zawiera 4125 mg/kg antyoksydantów.*
*Badanie na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu z dnia 10.08.2017 r.
Nixtamilizacja... Prastary dobry proces
Mąka kukurydziana bluecorn powstała ze zmielenia ziaren nasączonych w wodzie i naturalnym wapniu. Ten prastary proces zwany nixtamilizacją sprawia, iż zawarta w ziarnie witamina B3, białko i inne składniki mineralne są łatwiej przyswajalne przez organizm. Dodatkową zaletą nixtamilizacji jest łatwość formowania ciast tylko z dodatkiem wody.
Składniki:
Pełnoziarnista mąka w 100% z niebieskiej kukurydzy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
	
		
			| Wartość odżywcza | w 100 g produktu | 
		
			| Wartość energetyczna | 1512 kJ/358 kcal | 
		
			| Tłuszcz | 5,4 g | 
		
			| w tym kwasy tłuszczowe nasycone
 | 0,8 g | 
		
			| Węglowodany | 65,8 g | 
		
			| w tym cukry | 3 g | 
		
			| Błonnik | 6,6 g | 
		
			| Białko | 8,3 g | 
		
			| Sól | 12 mg | 
	
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Meksyk
Producent:
Jetting Systems Robert Karabon
ul. Chylońska 26
81-064 Gdynia
                         
                                                
                            
        
    
        
            Średnia ocena klientów 0/6
            Na podstawie 0opinii naszych klientów
            
            
            
            
        
        
                            Twoja opinia może być pierwsza.