Składniki: kwas l-askorbinowy (Witamina C), wzór chemiczny C5H5O5
Produkt pozyskiwany z KAPUSTY I NATURALNYCH SKŁADNIKÓW ROŚLINNYCH. Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-fermentacji.
Zastosowanie:
1 g (płaska łyżeczka) wsypujemy do szklanki i zalewamy 200 ml wody lub napoju i mieszamy. Wypijamy w trakcie posiłku, popijając dużą ilością wody.
Max. nieprzekraczalna dzienna dawka spożycia: 1000 mg (1 porcja - 1 g). Porcja 1 g zawiera 1250% zalecanego dziennego spożycia.
Chronić przed dziećmi.
Produkt nie zawiera: konserwantów, barwników, sztucznych aromatów, glutaminianu sodu.
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przechowywać w zamknięciu, w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.