VILCACORA (KOCI PAZUR) POCIĘTA
NatVita
Vilcacora znana także jako "koci pazur" lub wilka korą, to zdrewniałe jasnobrązowe pnącze. Jej kolce przypominają kształtem kocią łapę z pazurami.
W jej składzie występują między innymi dwie silne, biologicznie czynne substancje chemiczne - alkaloidy indolowe i oksoindolowe. Te ostatnie zawierają alkaloidy pentacykliczne. Ponadto zawiera polifenole, sterole, glikozydy kwasu chinowego oraz terpeny i ich pochodne.
Bardzo dobrze uzupełnia się jako zestaw z diabelskim pazurem.
Składniki:
100% vilcacora (Uncaria tomentosa) pocięta.
Propozycja spożycia:
1-2 łyżki stołowe dodać do 1 litra wrzącej wody, gotować przez 15 minut, odcedzić. Po ostudzeniu, pić 1 szklankę wywaru 2-3 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Peru
Producent:
NAT Sp. z o.o.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.