PESTKI DYNI
Piątnica
Charakterystyka:
Dynie pochodzą z terenów Ameryki Środkowej i Południowej, gdzie uprawiane były już 3000 lat p.n.e. Do Europy dotarły dopiero 50 lat po wyprawach Krzysztofa Kolumba, za pośrednictwem hiszpańskich żeglarzy. Główne rejony uprawy to Chiny, Meksyk oraz Gwatemala.
Zastosowanie:
Pestki dyni spożywane są na surowo, prażone - solone bądź słodzone. W piekarnictwie używane jako posypka na pieczywie lub jako dodatek, w cukiernictwie jako składnik rozmaitych ciast. Znakomicie nadają się do stworzenia własnej kompozycji z musli, czy crunchem.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna
|
556,00 kcal
|
Białko
|
24,50 g
|
Węglowodany
|
12,70 g
|
Tłuszcz
|
45,80 g
|
Składniki: pestki dyni
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Chiny
Producent:
PHU Piątnica Sp. z o.o.
Jeziorko 72
18-421 Piątnica
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.