GALGANT KORZEŃ MIELONY
NatVita
Galgant (Alpinia lekarska) jest jednym z ziół polecanych w diecie Świętej Hildegardy.
Głównymi składnikami chemicznymi są lotny olej, diaryheptanoid, sterole i flawonoidy.
Przyprawa nadaje się do potraw mięsnych (również wędzonych), azjatyckich oraz indyjskich.
Kłącza galgantu zawierają olejki eteryczne, alpinon i galganol, odpowiedzialne za ostry oraz gorzki smak, który przypomina nieco smak imbiru.
Składniki:
100% galgant (Alpinia officinarum), korzeń mielony.
Propozycja spożycia:
Jako dodatek do marynat, kompotów, potraw mięsnych lub warzywnych.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Chiny
Producent:
NAT Sp. z o.o.
ul. Wrocławska 33d, Długołęka
55-095 Mirków
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.