Olej Sacha Inchi

26,50 
Wybierz Pojemność (ml):
Wysyłka:do 24 - 48 godzin
Dostępność: -
Ilość:
dodaj do koszyka do przechowalni

Koszty przesyłki (na terenie Polski; w zależności od masy):

1. Poczta Polska:
* pocztex kurier 48
przedpłata: 14.00 zł
za pobraniem: 17.00 zł


2. InPost:
*
Paczkomat
przedpłata: 10.00 zł

Kurier InPost
przedpłata: 12.00 zł
za pobraniem: 15.00 zł

OLEJ SACHA INCHI

OlVita

Kosmetyczny, zimnotłoczony.

Kosmetyk naturalny do każdego rodzaju cery.

100% olej sacha inchi (inca inchi) to produkt pozyskiwany w wyniku tłoczenia "na zimno" z orzechów rośliny Sacha inchi. Dzięki tej metodzie tłoczenia w oleju pozostają naturalne i niezmienione kwasy tłuszczowe, antyutleniacze oraz inne substancje aktywne będące idealnym kosmetykiem dla naszego ciała.

Olej Sacha inchi znajduje zastosowanie w pielęgnacji każdego rodzaju cery ze szczególnym wskazaniem cery dojrzałej i wymagającej odzywienia. Polecany jest w szczególności do pielęgnacji skóry twarzy, szyi, dekoltu i włosów. Skóra systematycznie pielęgnowana olejem sacha inchi staje się bardziej elastyczna, nawilżona i odżywiona. Dzięki naturalnym antyoksydantom i witaminie E skóra szybciej sie regeneruje i powstaje mniej odczynów zapalnych.
Włosy pielęgnowane olejem nabierają witalności, blasku i są bardziej odporne na niekorzystne czynniki zewnętrzne.
Olej doskonale sprawdzi się jako odżywka do suchych skórek i zniszczonych paznokci bądź też jako kosmetyk zmiękczający skórki przed ich usunięciem.

Na oczyszczoną skórę zaaplikować załączoną pipetą kilka kropelek oleju. Następnie delikatnie wmasować aż do całkowitego wchłonięcia.
Na suche lub wilgotne włosy nanieść niewielką ilość oleju i pozostawić na minimum 30 minut. Następnie zmyć dwukrotnie delikatnym szamponem.

Składniki:
Sclerocarya Birrea Seed Oil

Produkt nie zawiera konserwantów i barwników. Przebadany dermatologicznie.

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, po otwarciu w lodówce.
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci. Pod wpływem niskiej temperatury olej może tężęć i mętnieć. Jest to proces naturalny i w pełni odwracalny.
W przypadku dostania się oleju do oczu należy przemyć je dużą ilością czystej wody.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składnik produktu.
Do użytku zewnętrznego.

Kolor, zapach i gęstość oleju może różnić się w kolejnych partiach produktu.


Kraj pochodzenia: Peru

Producent:
PPHU Maszyny i Przetwórstwo Nasion Oleistych Ol'vita
Krzysztof Dziaduch
Panków 2
58-125 Pszenno

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
zobacz również