LOYD
HERBATA Z AROMATEM MIODU MANUKA, ŻURAWINĄ, MALINĄ I IMBIREM
Mokate
Manuka to wiecznie zielony krzew z rodziny roślin mirtowatych, kwitnący jedynie cztery tygodnie w roku. Jego ojczyzną jest Nowa Zelandia, kraj o wyjątkowo czystym środowisku naturalnym, krystalicznej wodzie i bajkowych krajobrazach. Z nektaru kwiatów krzewu Manuka powstaje unikatowy miód. Jedyny w swoim rodzaju, niezwykle aksamitny, a jednocześnie ostry w smaku, według wierzeń Maorysów obdarzony wieloma niezwykłymi właściwościami.
Składniki:
Rooibos (Aspalathus linearis) 58,7%, aromaty, owoc kopru włoskiego, skórka cytryny, korzeń lukrecji 4%, kwiat bzu czarnego, prażony korzeń cykorii, owoc żurawiny 3,1%, naturalny aromat miodu Manuka z innymi naturalnymi aromatami (zawiera 27% miodu Manuka), owoc jabłka, imbir 1,5%, cynamon, owoc maliny 1%, skórka pomarańczy.
Zawiera lukrecję - chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.
Sposób przygotowania:
Włożyć torebkę herbaty do filiżanki. Zalać 200 ml gorącej, ale nie wrzącej wody. Zaparzać 3 - 5 minut.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wyprodukowano w Polsce
Producent:
MOKATE S.A.
ul. Katowicka 265a
43-450 Ustroń